Witamy serdecznie!

Ekotank S

Separatory skrobi stosuje się w zakładach przetwórstwa warzyw, kuchniach zbiorowego żywienia, wytwórniach frytek, barach szybkiej obsługi, w zakładach produkcji makaronów, krochmalu oraz w piekarniach. Skrobia znajduje się w ziemniakach, zbożu oraz w roślinach strączkowych. Podczas procesu obierania, łuskania i płukania warzyw skrobia jest wypłukiwana przez wodę, a ścieki zawierające skrobię przyczyniają się do powstawania osadów w przewodach odpływowych powodujące zapychanie rur kanalizacyjnych. Po dobór separatora skrobii dla Państwa potrzeb prosimy o kontakt z działem obsługi klienta.

UWAGI:

Separatorów tłuszczów i skrobi nie można instalować na sieci kanalizacyjnej do której odprowadzane są ścieki bytowo-gospodarcze (fekalia), wody deszczowe lub ścieki zawierające substancje lekkie pochodzenia mineralnego (substancje ropopochodne). Do separatorów nie można wprowadzać środków biologicznie aktywnych (np. zawierających enzymy), ścieków z prania, zmywania, czyszczenia i dezynfekcji zawierających chlor lub ścieków tworzących stabilne emulsje np. z mleczarni, produkcji serów, przetwórni ryb, zakładów pakujących gotowe potrawy. Wysoka temperatura ścieków wpływa na zmniejszenie stopnia wydzielenia tłuszczów, stąd należy zwrócić szczególną uwagę na zachowanie odpowiednich warunków ograniczających negatywny wpływ temperatury na flotację tłuszczów. Jeżeli przepisy lokalne nie stanowią inaczej nie zaleca się odprowadzania do separatorów ścieków o temperaturze powyżej 35° C.

 

Wybierz model

EKOTANK S (ZBIORNIK PIONOWY)

Dokumentacja Ekotank S (poziomy i pionowy): pliki, galerie zdjęć, pdf

Instrukcja:
EKOTANK S(pionowy)
EKOTANK S(poziomy)

Rysunek:
EKOTANK S(pionowy)
EKOTANK S(poziomy)

Nasza firma...
To stały rozwój
Nasza pasja...
To Twój sukces
Nasza praca...
To przyjemność
Twój sukces...
To nasz cel
Przeglądając niniejszy serwis internetowy, akceptujesz pliki cookies zgodnie z ustawieniami przeglądarki.